Alexa Meade


Aquest matí, buscant per Internet, no he trobat el que buscava però m’he topat amb una imatge  d’Alexa Meade que m’ha encuriosit. No sé si ha estat la situació, el punt de vista o el tractament de la imatge.

A continuació he pensat, “Ah!.., una manipulació més de Photoshop!” i he estat a punt de passar de llarg. Sense saber ben bé perquè, he entrat a veure què i qui era i m’he trobat amb més imatges; entre elles aquesta:

Tot pensant que es tractava de processament d’imatge, he continuat mirant i cercant fins que m’he adonat del text del peu de la primera imatge:

Mediation. 24in x 18in C-print, 2010. Photo of a performance comprised of acrylic paint on a live model and found objects.

És adir:

Mediation. Còpia cromogènica de 24polzades x 18polzades, 2010. Fotografia d’una “performance” formada per pintura acrílica sobre model viu i objectes trobats.

L’Alexa pinta sobre objectes i persones, les integra en un entorn i ho fotografia tot plegat.

Al marge de si el resultat ens agrada més o menys, trobo força interessant aquesta barreja entre pintura, il·lustració gràfica i fotografia que posa en evidència que les eines son per fer-les servir. Què lluny es veuen les polèmiques inicials entre pintors retratistes i fotògrafs a la segona meitat del segle XIX. I no em digueu que les més contemporànies sobre si la fotografia és art o no queden, si més no, en entredit. I aquells que defensen que la Fotografia ha mort amb l’arribada del “digital”? Talibans, feu-vos-ho mirar!

El link: http://alexameade.com/index.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: