Edward Weston a la Galeria Manuel Barbié


El proper dimecres 17 d’octubre la Galeria Manuel Barbié del carrer Consell de Cent 321 de Barcelona inaugura una exposició sobre l’obra d’Edward Weston comisariada per Victoria Combalía. La mostra recollirà una selecció de tiratges realitzats a la dècada de 1980 pel fill del fotògraf, Cole Weston, a partir dels negatius originals. La sèrie inclou quatre grups d’obres anomenats al catàleg com: Natural/Artificial, Paisajes, Desnudos i Retratos de Cole Weston. El fill de Weston, Cole, és especialista en el tiratge de còpies del seu pare i responsable de la major part de reprints moderns de l’obra de Weston.

No cal dir que es tracta d’una excel·lent ocasió per admirar l’obra d’Edward Weston. Els amants de la banalitat en un extrem o la imatge impactant a l’altre, potser no hi trobaran gaire interès. Però aquells que creiem que la fotografia no té com a única missió fer-nos veure una suposada realitat, aquells que gaudim mirant una imatge creada per ser ella mateixa al marge del subjecte fotografiat, podem veure de prop i sense l’artifici de la impressió offset o les pantalles de led unes obres que, encara que no siguin còpies originals, han estat fetes amb els mateixos materials i respectant el mateixos criteris que els utilitzats per Weston en el seu moment.

En un altre context, hi podrem admirar la perfecció en la realització amb uns equipaments i materials d’època que distaven molt de proporcionar l’infinit de possibilitats que avui tenim a l’abast. Un bon exercici per experimentar que massa sovint els arbres no ens deixen veure el bosc i ser conscients que, si volem ser dignes successors d’aquelles generacions, el llistó el tenim molt amunt, tant des del punt de vista tècnic com estètic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: