Taula Rodona a Lleida


SeuVella_2XiprersAhir dilluns, a les set del vespre, vaig participar a la taula rodona “El fotògraf professional del segle XXI. Intrusisme en la professió i reptes de cara al futur”. Hi vaig ser convidat per la moderadora de la taula, la Iolanda Gòdia, fotògrafa a Alcarràs i professora de l’assignatura optativa de Fotografia al Grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida. Com a companys de taula, na Mònica Martínez Do Allo, en Miguel Macías i en Jaume Solé, tots tres fotògrafs i aquest darrer President de l’Associació de Fotògrafs Professionals de Lleida. La taula s’emmarcava en els actes de la 10a Setmana de la Comunicació.

L’acte esdevingué una de les enèsimes discussions, en el sentit positiu del terme, al voltant d’aquest futur incert que plana sobre professions com la de fotògraf, al menys entesa com ho ha estat fins ara. La socialització de l’activitat fotogràfica, l’escassetat d’estudis específics amb només un títol de Grau a tot l’àmbit estatal, la poca percepció en general sobre l’autoria i els drets que se’n deriven, la simplificació tecnològica que deixa de fer necessari el recurs a un professional davant de determinades situacions, les fronteres sempre dubtoses entre professió, creació personal i art. En fi, quasi bé dues hores de debat que si més no, indiquen que el món de la Fotografia és ben viu. Per la meva part, el plaer de compartir conversa i sana controvèrsia amb gent que, per sobre de tot, estima la Fotografia.

One Reply to “Taula Rodona a Lleida”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: