Chema Madoz a La Pedrera


Plats_ChemaMadoz
Sin título. Copyright © 1998 by Chema Madoz

Sota el nom de Chema Madoz. Ars Combinatoria, s’exposa a La Pedrera un conjunt prou representatiu de l’obra del fotògraf Chema Madoz. A la Sala d’Exposicions de La Pedrera, amb entrada per la cantonada del carrer de la Provença amb el Passeig de Gràcia, s’hi poden veure també alguns dels objectes transformats per l’artista per preparar les seves imatges. L’exposició s’inaugurà el passat 10 d’abril i romandrà oberta fins el 28 de juliol. L’entrada és gratuïta. L’exposició es podria dividir en quatre blocs: Obra dels inicis amb algunes imatges en exteriors i potser sense el preciosisme d’acabat a que ens te acostumats en Chema Madoz en la seva obra més coneguda. Un gran bloc de l’obra més característica de l’artista i dos seccions dedicades respectivament al treball que Chema Madoz realitzà conjuntament amb Joan Brossa i Salvador Espriu. Hi haurà opinions per a tots els gustos, però per mí, la necessària connexió al text escrit pels respectius poetes, traeix a vegades la dansa de subtilitats, metàfores i paradoxes amb que Chema Madoz ens transporta a través de les seves imatges.

No em resulta fàcil ni pretenc fer una descripció de l’obra del fotògraf. Més val que hi aneu a veure-les. Tot i això, les imatges no ens transmeten només una informació formal, sinó que a vegades i en funció dels ulls amb que ens les mirem, ens transmeten també els processos a través de les que han estat concebudes. A mi em passa, entre d’altres, amb la dels dos llapissos recolzats entre una lleixa i la pared on aquesta està fixada, formant la il·lusió d’un escaire de dibuix amb el seu triangle buit al mig. A banda de la relació més o menys òbvia entre escaire de dibuix, l’escaire de la lleixa amb la paret i la relació dels llapissos amb el dibuix, fixeu-vos en la percepció de l’escaire que es té en veure la imatge i la posició real dels dos llapissos. El treball de recerca, estudi i rigor de Chema Madoz, en un exemple de llibre del que s’anomena trompe l’oeil. Que ho disfruteu.

One Reply to “Chema Madoz a La Pedrera”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: