Jordi S. Carrera


Com cada vegada que assisteixo a les Jornades Imatge i Recerca, em retrobo amb la salutació amable i còmplice d’en Jordi S. Carrera, en Jordi “Sànches” com molts l’anomenem. En Jordi és el fotògraf de Girona. No voldria ara ser descortès amb els altres fotògrafs que desenvolupen la seva tasca a Girona, però en Jordi, per la seva relació amb el seguiment de les activitats de l’Ajuntament de la Ciutat des de fa ja una bona colla d’anys, ha acabat convertint-se en un cronista de Girona amb les seves imatges.

Els anys vuitanta i en menor mesura durant la primera meitat dels noranta, vaig exercir com a fotògraf professional a Girona. Una part de la meva activitat es centrà també en el seguiment de les respectives activitats tant de l’Ajuntament de la Ciutat com de la Diputació de Girona. D’aquella època, una sèrie de llibres i publicacions diverses a les prestatgeries de casa em recorden la relació entranyable amb persones com els Jaume Fabre, Enric Marqués, Ramón Alberch, Narcís J. Aragó, Carles Sapena i tants d’altres que no s’haurien d’ofendre si no els he citat en aquesta breu llista.

Aquells anys d’aprenentatge i maduració han estat sempre molt importants per mi i encara que la meva activitat professional i després docent m’ha dut a d’altres indrets, els recordo com una etapa engrescadora i fonamental. Anant i venint pels carrers de Girona, recordo també en Jordi sempre amatent amb la càmera a la bossa per tal de copsar la vida de la Ciutat amb les seves imatges. Tot plegat és el que em ve a la memòria cada vegada que el retrobo fent el seguiment fotogràfic de les Jornades.

En record d’aquells anys a Girona, us deixo l’enllaç a la pàgina web d’en Jordi S. Carrera on hi trobareu moltes d’aquestes imatges que representen el desenvolupament de la ciutat en els darrers trenta anys. Gaudiu-ne i no deixeu d’acudir-hi si necessiteu una imatge de Girona.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: